Вести

СТАНКОВИЋ ОТВОРИО 4. МЕЂУНАРОДНУ КОНФЕРЕНЦИЈУ О НАСТАВИ ФИЗИКЕ У СРЕДЊИМ ШКОЛАМА

Председник општине Алексинац, Ненад Станковић свечано је отворио 4. Међународну конференцију о настави физике у средњим школама која ће трајати до 28. фебруара 2016. године.
На конференцији учествује око 130 професора и ученика из Србије, Бугарске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Македоније, Словеније и Хрватске.
Предавачи су професори са Универзитета из Марибора, Загреба, Београда, Ниша, Крагујевца, Новог Сада, Скопља и Софије.
Након излагања тема и размене искустава кроз дискусију, организоваће се Смотра изабраних огледа ученика.
На овом Међународном конкурсу, пристигло је 28 огледа, а стручни жири одабрао је 10 најбољих који ће се такмичити за прва три места и престижне награде. Србија има четворо, док ће Македонија и Република Српска имати по тројицу такмичара.
У недељу, последњег дана конференције, организоваће се округли сто са темом Информационо – комуникационе технологије у настави физике, где ће уводну реч дати Снежана Марковић, помоћник Министра за средње образовање.
Организатори су Друштво физичара Србије, Друштво физичара Ниш и Подружница друштва физичара Србије Нишавског округа, као и Алексиначка гимназија, Пољопривредна школа Шуматовац и Техничка школа Прота Стеван Димитријевић.
Генерални покровитељ је Општина Алексинац.