Вести

Велико интересовање за потпис кандидатури Александра Вучића!

вОдмах након одржане седнице Председништва Српске напредне странке у Београду и званичне кандидатуре Александра Вучића за председника Републике Србије, велики број грађана Општине Алексинац окупља се у просторијама странке у Алексинцу да својим потписом подржи његову кандидатуру.

Потписан Меморандум о сарадњи између Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Општине Алексинца

У петак 8. октобра 2021. године потписан је Меморандум о сарадњи између Министарства просвете, науке и технолошког развоја, локалних самоуправа Алексинца, Бечеја, Бора, Жабља, Књажевца, Лесковца, Ниша, Новог Сада, Сурдулице и Ћуприје, Дечије фондације Песталоци и Центра за образовне политике.

КРОВ НАД ГЛАВОМ ЗА ЧЕТИРИ ПОРОДИЦЕ СА ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ

У Палати Србије потписани су уговори о додели бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом за 65 породица са територије Републике Србије. Са територије општине Алексинац средства за куповину куће на селу добиле су четири породице.

ПОСЕТА ОШ „ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“ У ДРАЖЕВЦУ

Председник општине Далибор Радичевић и начелник Општинске управе Дејан Милошевић посетили су издвојено одељење ОШ „Десанка Максимовић“ у Дражевцу и том приликом одржали састанак са директором школе Чедом Ташићем и представницима месне заједнице Дражевац.

ПРИПРЕМА ЗА МЕЂУНАРОДНУ КОНФЕРЕНЦИЈУ ФИЗИЧАРА

У кабинету председника Oпштине одржан је први радни састанак на тему организације Међународне конференције физичара, која ће се традиционално одржати девети пут у Алексинцу. Састанку су присуствовали председник општине, директорка Алексиначке гимназије и професори физике.

Леп гест одборника из Вукашиновца

У кабинету председник општине Алексинац Далибор Радичевић, одржан је радни састанак са одборницом из Вукашиновца, Горданом Васиљевић и њеним супругом.
Она је исказала жељу да општини Алексинац поклони црпну пумпу за потребе општине, а том приликом је размотрен начин реализовања ове донације.

Pages