Вести

Далибор Радичевић нови председник Општине Алексинац

Новоизабрани председник општине Алексинац Далибор Радичевић, пре тајног гласања о његовој кандидатури, обратио се одборницима изложивши им укратко свој план и програм рада. Радичевић је говорио и о комуналном уређењу општине, о довођењу инвеститора, привредном развоју, о шансама да се угаљ поново експлоатише са овог подручја као и развоју пољопривреде.
– План ми је да у наредне четири године довршим уређење централне градске зоне, да асфалтирамо улице у зони града које до сада нису асфалтиране, као и да довршимо комунално уређење. Мислим на водоводну и канализациону мрежу. Наравно, упоредо ће се радити на санацији и реконструкцији путне мреже на сеоском подручју, као и на уређењу сеоских путева – започео је своје излагање од данас први човек општине.
Радичевић је још и казао да је број незапослених лица на територији општине Алексинац значајно смањен у претходном периоду, али да је и даље велики. Зато ће се посебна пажња посветити развоју индустрије.

– Уверен сам да ће најављена нова компанија у Алексинцу убрзо саградити производну халу у којој ће наши суграђани радити. Нажалост, ова компанија ће упослити само део незапослених у Алексинцу, зато ће један од главних задатака за наредни период бити довођење нових инвеститора и отварање нових радних места – објаснио је он.

Нови председник општине, који са породицом живи у селу Трњану, поручио је да никако не смемо да заборавимо пољопривреду, јер смо пре свега пољопривредна општина, односно највећи број људи са сеоског подручја бави се пољопривредом.
– Поред саме производње хране потребно је улагати и у процесе прераде. Само тако наш пољопривредни произвођач може постати конкурентан на тржишту – сматра Радичевић, који и сам када има времена обрађује породично имање.

Незаобилазна тема када је Алексинац у питању за новоизабраног председника је Алексиначки рудник.

– Лежиште мрког угља је огромно богатство које имамо на територији наше општине. Податке које сам добио у Министарству енергетике да су испитане резерве угља у Алексинцу веће него испитане резерве свих рудника у Србији заједно, су охрабрујуће. То може да значи само једно, да ће Алексиначки рудник засигурно једном морати да почне са радом. Ово је тема за коју нам је неопходна помоћ и државе и Владе Републике Србије. И будите уверени да ћу дати све од себе да их заинтересујем да покренемо производњу у Алексиначком руднику, јер то није интерес само грађана Алексинца, већ свих грађана Републике Србије.

На крају обраћања председник Радичевић је поручио да ће се трудити да буде на услузи свим грађанима наше општине, да саслуша њихове проблеме, сугестије, критике и да покуша да их са сарадницима реши на најбољи могући начин.