Вести

Донација јапанске амбасаде у Кулини

Амбасада Јапана у Србији уручила је донацију у износу од 459.016 за неколико школа и здравствених установа међу којима је и Дом за смештај одраслих лица Кулина.Уговоре је потписао амбасадор Јапана Ђуићи Такахара са представницима домова здравља, школа, предузећа и социјалних установа, а циљ донације је подршка унапређењу здравствене заштите, образовања, заштите животне средине и социјалне заштите.
Такахара је навео да је програм намењен брзој мобилизацији новчаних средстава за спровођење пројеката да би се хитро остварила добробит за локално становништво, иако су средства по појединачном пројекту ограничена. Дому за смештај одраслих лица Кулина намењено је око 60.000 евра који су намењени за набавку агрегата ( 350 kw), 5 лифтова за кориснике у колицима и комби возило за превоз корисника.
Директор Дома за смештај одраслих лица Кулина, Војкан Станојевић каже да је ова донација од великог значаја за квалитетнији боравак корисника , али истиче да овде није крај. У плану су још апликације за још неколико пројеката.
Дом Кулина , из сопствених средстава купио је 15 клима уређаја, 10 ТВ апарата , 10 сета колица за одржавање хигијене, 2 апарата за чишћење просторија, 2 велике мадине за прање веша, плински кипер, велике машине за прање посуђа,троетажне пећнице, 2 апарата за лабораторију, стерилизатор, ЕКГ ...
У међувремену у .Дому за смештај одраслих лица Кулина започета је производња живине , па је тако за кориснике од 400 пилади произведено 880 килограма меса, а 250 кока тренутно имају 90% носивости.