Вести

Драган Јовановић отворио "Олимпијски час" у Алексинцу

Предраг Филиповић, троструки учесник Олимпијских игара који је остварио норму и спрема се за своје четврто учешће на Играма Олимпијаде у Рију 2016. био је учесник "Олимпијског часа" одржаног у Алексинцу.
У оквиру "Олимпијске трибине" ччесници су имали прилику да упознају атлетичара, ходача Предрага Филиповића, а он је са њима поделио искуство из своје досадашње каријере и претходних учешћа на Олимпијским играма, као и своја очекивања од Рија.
Предраг Филиповић се захвалио на гостпоримству челницима Општине Алексинац и олимпијском Комитету на позиву да буде учесник Олимпијског часа и рекао: "Велико је задовољство што данас имам прилику да се дружим са школарцима у Алексинцу", а учесницима је поручио: "Искрено верујем у то да се међу вама крију неки будући олимпијци ".
"Задовољство нам је што је Олимпијски комитет Србије изабрао баш нашу општину и нашу децу за ову акцију. Волео бих да учесници ово искуство поделе са својим другарима сам породицама и да ће одавде понети лепу успомену ", рекао је Драган Јовановић, начелник управе општине Алексинац и искористио прилику да се захвали комапнији Кока-Кола без чије подршке акција не би била могућа .
Учесници "Олимпијског часа" имали су прилике да стекну знања о историји Олимпијских игара, олимпијским симболима и спортовима, као и знаменитим спортистима - олимпијским херојима данашњице, док су најмлађи основци кроз "Олимпијску бајку" учили о олимпијским, животним вредностима које би требало да усвоје у свом одрастању.