Вести

ФЕСТИВАЛ МЕДА У АЛЕКСИНЦУ

Председник општине Алексинац Далибор Радичевић обишао је данас изложбене и продајне штандове у оквиру Фестивала меда, који се поводом празника Младенци 16. пут заредом одржава у алексиначкој главној улици.
Пчеларска манифестација, која је ове године окупила шест произвођача меда, има за циљ промоцију удружења и традиционалних производа, а пре свега квалитетног домаћег меда.
Према речима председника Радичевића, Општина Алексинац не само да подржава пчеларе, већ је 2007. године проглашена првом пчеларском општином. ''Захваљујући председнику Друштва пчелара Алексинац Родољубу Живадиновићу, Друштво је окупило велики број пчелара са наше територије. Кроз субвенције које даје локална самоуправа из буџета покушавамо да и пчеларима припомогнемо да што боље раде и да имају што већи број кошница.''
Ове године по први пут, на иницијативу Радио Алексинца Удружењe „ДАРСˮ и Друштва пчелара Алексинац, установљено је Признање „Војислав Стојановићˮ за најуређенији штанд које је, по одлуци жирија, председник општине уручио представнику Пољопривредног газдинства ''Димитријевић'' из Доњег Крупца.

ИЗВОР: Сајт општине Алексинац