Вести

Конференција за медије: Драган Јовановић

Члан Савета за културу ОО СНС у Алексинцу Драган Јовановић је на редовној конференцији за новинаре говорио о значају недавно завршеног Фестивала првоизведених позоришних представа за позоришни живот града. Он је истакао да је те седмице Алексинац био значајан центар позоришних дешавања у Србији и да је овдашња публика имала прилику да види репертоар у коме се нашла и представа националног театра Републике Српске из Бањалуке.
Јовановић је за алексиначку публику казао да је позоришно школована и да има високе критеријуме, као и то да је навикнута на добре и квалитетне представе, па је разумљиво да су њени утисци након Фестивала подељени.
‒ Ми смо ове године имали представе по избору које је одабрао селектор фестивала, господин Ћустић и утисци публике су различити. Могло је да буде и боље, могло је да буде и лошије, али је тако како јесте. Нисмо се ми као фестивалски одбор мешали у рад селектора, препустили смо струци да овог пута бира представе ‒ оценио је Јовановић.
Јовановић, који је и председник Фестивалског одбора, је најавио да ће предложити одређене измене правилника када је у питању рад селектора.
‒ Мислим да долазимо до једног закључка, да ипак треба нешто променити у тим правилницима. Да не одлучује сам селектор о представама, већ да учествују и представници фестивалског одбора, пре свега стручни људи Центра за културу и један представник фестивалског одбора, као неко ко организује и прати тај фестивал. Селектор је већ изабран за наредну годину, али ћемо предложити да буде једна трочлана комисија, односно да селектор има и два представника из Алексинца, из Фестивалслог одбора, који ће заједно гледати представе које се кандидују за селектирање за наредни фестивал – каже Јовановић.
Јовановић је истакао значајан допринос локалне самоуправе за одржавање Фестивала, који је овог новембра осми пут одржан у Алексинцу.