Вести

Милосављевић: Установа "Липовац" бележи раст гостију сваке године

На редовној конференцији за медије Општинског одбора Српске напредне странке у Алексинцу говорило се о пословању Установе за одмор и рекреацију деце „Липовацˮ и доприносу њеном успешном раду алексиначке локалне самоуправе, у којој власт врше напредњаци са коалиционим партнерима.
Директор Емилијан Милосављевић је набројао које су све активности предузете од 2012. године, након доласка напредњака на чело општине, на побољшању инфраструктуре у овој установи.
‒ Комплетно су уређени травнати спортски терени, асфалтиран је део прилазног пута до објекта, урађена је летња учионица и постављен нов мобилијар испред установе. Што се тиче радова у објекту, урађено је ново централно грејање, замењена комплетна унутрашња столарија и уграђен ламинат, реновиран кухињски блок и учионице, набављен ситан инвентар за редовно обављање делатности и замењен део старе фасадне столарије.
Милосављевић је још и казао да је врло битно за само функционисање установе то што је попуњеност капацитета из године у годину све већа.
‒ Установа бележи сваке године раст броја гостију што доводи до већих прихода, а самим тим и већих уплата боравишних такси на рачун општине Алексинац. О самом квалитету који установа „Липовацˮ пружа својим гостима а посебно најмлађима, то јест деци, говоре групе које годинама уназад долазе. Посебно бих поменуо групу Факултета ветерине у Београду, затим Међународну радионицу виолине, долазак Савеза извиђача Србије, Црквеног хора града Зрењанина, Планинарског савеза Србије, као и форум „Читалићаˮ ‒ истиче Милосављевић и додаје да су им битни и гости манастира Свети Стефан.
У Установи „Липовацˮ одржавају се и друге манифестације. Први човек установе у Липовцу посебно истиче 22. Уметничку колонију „Липовацˮ, осму уметничку колонију Књижевног клуба „Велимир Рајићˮ и седму уметничку колонију Удружења ликовних уметника Алексинца.
О сарадњи Установе и локалне самоуправе директор Милосављевић има само речи хвале.
‒ Она је врло коректна и Општинска управа је нашла модел да у буџету, који је финансијски ограничен, нађе скромна, али сасвим довољна средства за домаћинско функционисање установе. Установа ће и у наредном периоду да редовно и нормално обавља своје активности – поручио је Милосављевић на крају данашњег обраћања медијима.