Вести

Обећане нове вредне инвестиције у наредном периоду

Посета потпредседника Владе Републике Србије и министра унутрашњих послова, као и високог функционера СНС, Небојше Стефановића и његових сарадника општини Алексинац, била је тема редовне конференције за медије Општинског одбора Српске напредне странке. Уводничар Дејан Милошевић, потпредседник ОО СНС Алексинац, подсетио је да су у пратњи министра Стефановића били и директор полиције Србије Владимир Ребић, директор ЈП „Путеви Србије” Зоран Дробњак, директор ЈП Електродистрибуције Србије Милорад Грчић, начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски, начелник Полицијске управе Ниш Славиша Виријевић и други.
Министар Стефановић се прво састао са припадницима полицијске станице Алексинац и информисао се о стању безбедности у алексиначкој општини, а затим се састао са руководством општине Алексинац и том приликом су договорене конкретне инвестиције државе у наредном периоду, и то:
‒ Изградња новог ватрогасног дома и набавка новог ватрогасног возила и опреме, реконструкција главне трафо станице у Алексинцу и реконструкција далеководне мреже. Укупна улагања електропривреде Србије до 2022. године износиће 1.6 милијарди динара – истакао је Милошевић уз напомену да изградња нове трафо станице значи и стабилније снабдевање струјом и могућност прикључења већих потрошача у индустрији.
Од осталих радова, по Милошевићевим речима, очекује се изградња Нишке улице са тротоарима у дужини 1,3км, реконструкција државног пута 158, стари ауто – пут, од једне до друге наплатне рампе са кружним током, што ће растеретити теретни саобраћај.
Инвестираће се, како је речено на данашњој конференцији за медије, и у завршетак радова на Бањском друму. У локалне путеве општине Алексинац биће уложено око 110 милиона динара, а до краја године почеће пресељење јединице Жандармерије из Ниша у Алексинац. Милошевић је истакао да ће, након коначног пресељења, јединица Жандармерије бројати око 600 припадника, што је веома значајно и за економију града.
Након разговора са руководством општине Алексинац, министар Стефановић и његови сарадници су у сали Дома културе разговарали са грађанима општине Алексинац који су том приликом могли да постављају питања. Милошевић истиче да је министар обећао грађанима да ће покушати да реши све проблеме које су му грађани изнели током разговора.
И на крају министар Стефановић и начелница Нишавског округа Драгана Сотировски су посетили Општински одбор СНС и разговарали са руководством локалног одбора СНС-а. Оцењујући значај посете Милошевић је рекао:
‒ Овакве посете високих функционера Владе Републике Србије за Алексинац су веома важне, јер то значи нове инвестиције, нова радна места. Ми смо стварно захвални, и као руководство јединице локалне самоуправе, а ја као потпредседник ОО СНС Алексинац сам захвалан министру Стефановићу на оваквој посети и на оваквој подршци коју даје општини Алексинац.
Можемо рећи да ово није прва посета министра Стефановића јер је он у више наврата ове године био у Алексинцу, а најавио је и посету за месец октобар или новембар када се очекује почетак пресељења Жандармерије.