Вести

Вучић присуствовао свечаном отварању фабрике Магна

Председник Републике Александар Вучић присуствовао је данас у Алексинцу свечаном отварању огранка фабрике Магна Сеатинг д. о. о. Оџаци. Том приликом је истакао да је ова фабрика од изузетне важности за Алексинац, који нема фискалне проблеме, али је сиромашна општина, али посебно за Оџаке који се и не налазе на путу и важно је. Председник се у разговору са радницима интересовао шта раде, колико им је трајала обука, да ли су након ње у потпуности обучени за рад, да ли су из Алексинца и околине, али и какви су им услови за рад и колико су физички захтевни.
Наводећи да 70 одсто запослених чине жене, а 30 одсто мушкарци, Вучић је казао да има много случајева где по два или три члана једне породице раде у тој фабрици, а по атмосфери и њиховом расположењу, закључио је да су услови за рад и оно што је видео, боље него што је очекивао. Исказао је захвалност и, како је рекао, Немачким и Канадским пријатељима што су обезбедили људима посао и навео да је данас свима проблем са тржиштем. Председник Вучић је најавио да ће обилазница и сам пут до хале бити завршени до краја године, али је најавио и реконструкцију болнице, канализацију на 65 одсто територије општине, водоснабдевање.
На скупу су говорили Витали Артемјев Генерални директор фабрике "Магна" у Алексинцу, Мајкл Колер Генерални директор фабрике "Магна" у Оџацима, Потпредседник Управних послова Магна компаније у Европи Диатер Алтхаус и Амбасадор Канаде Норман Гилес.